Farní sbor Českobratrské církve evangelické na Smíchově

V poslední dekádě

Sousedění 

Náš sbor se stal jednou z místních organizací a institucí (Člověk v tísni, Sananim, Městská knihovna, Gymnázium Na Zatlance, ZŠ Santoška), které společně vytvořily platformu s cílem rozproudit veřejnou debatu, prostor a sousedy ze smíchovské lokality Na Skalce a okolí. K platformě se může přidat každý, kdo zde bydlí, studuje, pracuje nebo mu tento kus Prahy není lhostejný

www.facebook.com/sousedeni

 

Umělecký projekt Nocturno

Projekt Nocturno (2019) vznikl ve spolupráci mezi evangelickou církví na Smíchově a mladými umělci. Výsledkem byla umělecká meditace, utvořená přímo pro prostor kostela, inspirována jeho specifickými možnostmi (tzv. site-specific, čili „v živém dialogu s prostorem“). Audiovizuální instalace propojovala živou autorskou hudbu, taneční choreografii s videoprojekcí a videomappingem. S instalací Nocturno jsme se dostali až do Cambridge.

https://youtu.be/Lk_CFzaHtIg 

 

reDANCE  výzkum pohybu

Pohybová dílna během, které účastníci měli prostor pro zkoumání vlastního těla a pohybu, dobití baterek, prohlubování vnímavosti dovnitř i ven, nacházení hravosti a fantazie. Dílna neomezená věkem, genderem, ani fyzickými či psychickými schopnostmi, naopak! Pravidelné setkání v kostele vedli Sára a Maroš Klačko.

 

Koloběžci

Skupina mladých lidí se zájmem o ekologii, trvale udržitelný způsob života a pomoc znevýhodněným lidem. Realizujeme tímto solidární projekt financovaný Evropským sborem solidarity.

https://www.facebook.com/kolobezci